26 de març 2008

Resposta al Ferran Bertran

Si heu llegit l'article del Ferran referent a ERC, en el meu comentari posava que contestaria més extensament en el meu bloc, i així és:

Primer de tot Ferran, dir-te que et veig molt mal informat i que per aquest sol fet no t'hauria de contestar aquest escrit, però ho faré.

Dius que ERC es va fotre una patacada a les municipals no? doncs si vols et mires la pàgina de la Generalitat on surten els resultats electorals i veuras els resultats.
Ahir em vas acusar de demagògia i d'enganyar en un escrit publicat al meu bloc, on parlava de les lleis que CIU va votar en contra al Congrés. Després resulta que em vas dir que el que deia era veritat, el que passa que no vaig matissar... parlant de les municipals, ERC va passar dels 2003 a tenir 1278 regidors a tenir-ne al 2007 1581, un augment molt considerable. Tu has dit just el contrari, per tant el demagog ets tu i demostres la falta de coneixement que sempre s'ha de tenir per publicar un escrit; potser hauràs d'anar aviat al notari.
Va continuem recordant les municipals ja que t'agrada atacar per aqui. Perquè no em puguis sortir d'esquitllada et dire que ERC va guanyar moltíssims regidors però que va baixar en vots. Ara bé, CIU va baixar en vots i en regidors!!!
2003--> 3714 regidors i 791.932 vots2007--> 3415 regidors i 725.334 vots

En l'inici del teu article, Ferran, fas referència tot just al segon paràgraf que ERC ja es va fumer la gran patacada en les eleccions de la Generalitat, però tothom ha de saber que esquerra va passar de 23 a 21 diputats i per tant tampoc va ser una baixada tant notable. Després dius que gent d'esquerra renegava del seu partit però dels altres partits ja deus saber que també ho fan, i quan CIU va pactar durant 8 anys a Madrid amb el senyor Aznar de crítiques convergents al seu mateix partit n'hi havien a dojo.

Dius que esquerra fa temps que fa una política anti-CIU, però CIU fa més de 5 anys que prova de desgastar al tripartit per tornar al poder, doncs no saben passar sense tocar diners i diners, poder i més poder.

També et pensas que CIU pot donar lliçons d'estabilitat interna a ERC, no deus conèixer les enormes discrepàncies en importants temes que té Convergència i Unió democràtica, que fa tan sols uns mesos tots els mitjants de comunicació parlaven d'una possible fisura que podria portar al trencament. Potser a CIU li fa molt mal veure a ERC governant, i com ja he dit no para d'atacar al govern d'Entesa i inclús aprofitant el debat intern d'esquerra per dir al estil PP que "Catalunya se rompe i que el Govern esta roto". Doncs no, t'agradi o no t'agradi fins al 2010 CIU estarà a l'oposició.

Que ERC prova de desgastar CIU per tots els mitjans? mira Ferran, les crítiques que rep CIU per part dels republicans són a causa en gran part de la seva ància malaltissa de poder, de ministeri i de traïció als catalans i a ERC en el pacte de l'Estatut en solitari al estil "viaje de las azores" dels populars. Com ja veieu, són moltes les similituts entre uns i altres, dreta espanyola i dreta catalana, d'aquells que per alguns moments s'embolcallen amb la senyera i inclús les seves joventuts amb l'estalada però alhora de la veritat els fa por dir la paraula "independència".

Ara toca parlar de les extorcions. En aquest cas tampoc em pots venir ni amb lleis ni dient que el partit el qual simpatitzes és el més adequat per parlar d'aquest tema, ja que durant molts anys es va robar de la Generalitat amb desviacions i aportacions anònimes de quantitats desorbitades.

Tracta de pallassos als dirigents d'ERC quant encara tothom riu quan se li passa la imatge pel cap tan famosa, si Ferran aquella : ( Pujol enano, habla el castellano)...

En definitiva, un escrit el del bloc del Ferran, molt sentit ja per la gent de CIU i especialment per ell, però com ja podeu comprovar, bastant pobre d'idees, de continguts, i de veritats.

1 comentari:

F. Bertran ha dit...

Hola Gerard,
Carai, el primer dia i ja hi ha crispació.
primer, de demagògia poca. En tot cas per part d'ERC, que sempre esquiva les realitats en que s'enmerda. Encara no m'has justificat el pacte amb el Montilla. Si, l'Estatut, i res més?
Voleu dir que això que passa nomès és un odi? No té més.
Podriem discutir hores i hores i no tindriem pas res clar. Tu penses d'una manera, i jo d'una altre. Podem discutir temes concrets, però crec que això, ja no treu a res. Si vols continuar parlant de política, o fins i tot d'ERC, podem discutir sobre les línies internes, i no les patacades (que ja sabem com ha acabat i perquè). Crec que ens ho diem cada dia això, i nomès ho he escrit GENERALITZANT i per fer la meva opinió pública, no perquè això s'agafès de manera personal.
Reconec que dir la opinió no sempre és ben rebut, i parlo per experiència, per això hi ha el diàleg, però com que aquest tema ja l'hem tractat, i jo estic en minoria al lloc on em trobo, us creixeu (cosa que em sembla molt bé) i podeu aportar més punts de vista defensant el què creieu, o el que us han venut.
Per acabar, no entenc com encara podeu ser de la JERC, si cada cop que hi ha eleccions, les culpes us les endueu vosaltres, encara que no pogueu votar, perquè hi ha molta gent menor d'edat i se l'està "insultant" per haver fet "perdre" les eleccions, cosa que trobo una porcada per part dels dirigents. Si estan on són és gràcies o per desgràcia (dep``en del punt de vista) gràcies a tots els votants, votants, no militants. Molta gent que us votava va decidir de votar a la Chacón, això us va enfonsar, no va ser culpa de la JERC. A més, amb aquests pactes, els republicans s'ho han jugat a pols els resultats, ja que la gent, al final s'indigna de tenir un president que estima a Espanya gràcies al suport d'uns catalans.
Res més, crec que he estat entès correctament i democràticament, i demano que s'acabi aquest debat diari, perquè està vist que no ens posarem d'acord, almenys en aquest punt.

Ferran

NOVEMBER RAIN