10 de març 2008

Abstenció? no! vota independència

Abstenció? no! vota independència


Catalanes i catalans, el proper 9 de març tenim una cita molt important a les urnes.
Des de les Joventuts d’Esquerra Republicana de Catalunya volem fer una crida, sincera, a la participació massiva en aquests comicis.
La democràcia és un dret de tota la ciutadania i, un privilegi que s’ha cobrat moltes vides al llarg dels últims anys.

Volem encoratjar-vos a tots, votem, i fem-ho pels Països Catalans, per la seva independència! La solució més còmode és quedar-se a casa, a veure-les venir. Això no ens farà forts. S’ha demostrat que la independència és viable i la nostra obligació, per tant, és defensar-la a les urnes.

Honrem a tots els que han lluitat per aquest país i el just assoliment de la seva sobirania. Al Berguedà ens cal una base sòlida de vots, per poder assegurar el progrés de Catalunya i de la nostra comarca, per desgracia a Madrid es decideixen molts aspectes de la nostra vida, i és que a Madrid se’ns hi ha perdut tot, començant per la llibertat. Temes tan vitals i d’una sensibilitat enorme, pensions o el salari mínim interprofessional, ho amaneixen al congrés de diputats, per això hi em d’estar-hi presents.
A casa ens hi juguem molt. Els partits catalans hauran de picar pedra per aconseguir les fonts de finançament (pal·liant el robatori continuat dels nostres recursos econòmics, en el dèficit fiscal més gran d’Europa) que permetin el desenvolupament adequat de la C-16, el projecte de la remodelació i adequació de l’entorn de Queralt, a grans trets; i també polítiques que fan referència a l’emancipació dels joves, a l’estalvi d’aigua, al reforçament de les infraestructures i del transport. I d’altres en que l’Estatut retallat no contempla la plena competència de la Generalitat.

Una crida conscient, necessària pel futur. Cada vot que perd un partit català el guanya el PSOE o el PP. Berguedans i Berguedanes hem de ser conscients del destí del nostre vot i la influència que pot tenir per a Catalunya.

Si no votes no tens dret a queixar-te ni a criticar a aquelles forces democràtiques que lluiten a nivell institucional. La JERC està present a totes les institucions, per això, Esquerra és un partit de confiança que no donarà mai suport a la dreta espanyola.
Les generals ens influencien enormement, i tan el vot com la participació ha de ser elevat, perquè el vot de la dreta sempre és fidel i no falla.


Els joves avancem amb Esquerra.


JERC- Berguedà


Article de: Quim Espelt

2 comentaris:

PLANS ha dit...

Bé, crec que esteu una mica malalts amb tot això de la política, ja que penso només us portarà que mal de caps i discrepàncies entre els amics i cap diner, a diferència dels polítics amb gran ressò.

Tanmateix, t'he de felicitar pel teu magnífic blog que és més que presentable.

F. Bertran ha dit...

Hola Gerard,
abans t'he fet un comentari a la resposta que m'has fet, espero que ho publiquis, no com les balances fiscals, jajaja
conyes apart, crec que hi ha més coses a la vida que esquerra, i que trobo que m'agradava més quan hi havia més diversitat de temes en el blog d'abans.
Espero que reflexionis sobre el que et dic, i no vull dir pas que no parlis d'ERC, ni de política, però hi han altres coses tan o més interessants del que (amb tots els respectes) diu el senyor Vendrell a Berga. i repeteixo, ja està bé que hi sigui, però "reclamo" una mínima diversitat, perquè a l'hora de fer els comentaris, ja saps com aniran, i és tornar a buscar polèmica contínua, que ja està bé, però en mesura.
a més, hi ha lectors del teu blog (no vull dir noms) que se'ls hi enrefot la política, i tampoc podran comentar massa coses.
Diversitat i bons aliments.

Ferran

NOVEMBER RAIN