12 de set. 2008

Som una nació, volem un estat propi

Aquest dijous 11 de setembre, es celebrà la tradicional manifestació independentista pel centre de Barcelona, o més ben dit, les diverses manifestacions que començaven a la Plaça Urquinaona a les cinc de la tarda, però que estaven convocades per tres sectors diferents: Esquerra Republicana, esquerra independentista i també un conjunt d'entitats entre les més destacades: Òmnium cultural i Sobirania i Progrés amb el suport d'intel·lectuals catalans com l'escriptor Víctor Alexandre, l'actor Joel Joan o el jurista López Tena, entre d'altres.
En conjunt es van aplegar més de 20.000 persones i les manifestacions van transcórrer sense accidents, tret d'alguns membres de l'esquerra independentista que s'enfrontaren contra simpatitzants d'Unitat Catalana.


Segons diverses fons informatives, la manifestació més multitudinària va ésser la convocada per esquerra i les seves joventuts, on s'aplegaren prop de 8.000 persones per reivindicar un finançament just i reclamar com tots els assistents als diversos actes, la independència dels països catalans. Al final d'aquesta manifestació van transcórrer els diversos parlaments: Gerard Coca, Joan Ridao i Joan Puigcercós.
En acabar, el president d'ERC va advertir que l'estat espanyol ens vol veure perplèxos, desanimats i submisos a un estat on l'autonomisme està esgotat. També va dir que "no es pot defallir, perquè els nostres temps són una broma en comparació els que van viure els patriotes que van lluitar durant el 1714 i la guerra civil del 1936" i que per tant, hem de seguir treballant i lluitant, sense callar, perquè tenim un país per defensar.