29 de jul. 2008

Nou projecte, noves il·lusions

El Ricoh Manresa s'està veient afectat per l'augment del pressupost mínim per a ser un equip ACB en la temporada 2008-09.
La passada campanya l'equip del bages va acabar la lliga conservant la plaça a la primera divisió amb un mèrit afegit, la culminació de la temporada conservant la categoria, amb el pressupost més baix de tots els equips, 3,4 millons d'euros.
Juan Alberto Espil ha marxat finalment a Boca Juniors, per problemes financers del club, ja que s'esperava que continues un últim any i finalitzes la seva carrera esportiva a les files del Manresa. Alzamora, Javi Rodríguez, Jordi Grimau, Asselin, Rubio i segurament Diego Sánchez seguiran la temporada vinent. San Miguel i Bulfoni són les úniques incorporacions, però s'especula amb el fitxatge d'Ibaka, que seria el fitxatge estrella. Aquest últim jugador provindria de l'Hospitalet, té 18 anys i exerceix de pívot. És una promesa del bàsquet africà i va entrar en el draft de la NBA.
La passada setmana, es va confirmar el descens per falta de pressupost i endeutament del Bàsquet Girona. El Ricoh també té un endeutament, tanmateix aquest és més ínfim i cada any es va reduïnt.
Per acabar, esmentar les paraules del president Vives:"al pas que anem, hi acabarà haven-t'hi un sol equip a l'ACB, el Barça, ja que les institucions no ajuden als clubs més petits". Fa pocs anys hi havien 5 equips catalans a la màxima categoria, aquest any ja nomes n'hi hauran 3; com acabarà tot plegat?